Ulikan Pilot Saran Tomat Powder ngagaduhan Unggul Pamulihan Latihan Anu Luhung pikeun Lycopene

Diantara suplemén gizi populér anu dianggo pikeun ngaoptimalkeun pamulihan latihan ku atlit, lycopene, karotenoid anu aya dina tomat, seueur dianggo, kalayan panilitian klinis ngabuktikeun yén suplemen lycopene murni mangrupikeun antioksidan anu kuat anu tiasa ngirangan peroksidasi lipid anu diinduksi tina latihan (mékanisme anu radikal bébas ngaruksak sél ku "nyolong" éléktron tina lipid dina mémbran sél).

Dina panilitian pilot anyar, diterbitkeun dina Journal of the International Society of Sports Nutrisi, panaliti ditujukeun pikeun nalungtik manpaat antioksidan tina likopén, tapi khususna, kumaha aranjeunna tumpuk ngalawan bubuk tomat, suplemen tomat langkung caket kana asal usul pangan anu ngandung henteu ngan ukur lycopene tapi profil anu langkung lega pikeun mikronutrién sareng sababaraha jinis komponén bioaktif.

Dina ulikan kawin silang, dua kali buta-buta, 11 atlit lalaki anu terlatih ngalaman tilu tés latihan anu tuntas saatos saminggu suplementasi bubuk tomat, teras suplemen lycopene, teras plasebo. Tilu sampel getih (dasar, saatos ingésti, sareng post-latihan) dicandak kanggo masing-masing suplemén anu dianggo, pikeun ngaevaluasi total kapasitas antioksidan sareng variabel peroksidasi lipid, sapertos malondialdehyde (MDA) sareng 8-isoprostane.

Dina atlit, bubuk tomat ningkatkeun kapasitas antioksidan total ku 12%. Anu matak, pangobatan bubuk tomat ogé nyababkeun élévasi réduksi 8-isoprostane sacara signifikan dibandingkeun sareng suplementasi lycopene sareng plasebo. Bubuk tomat ogé sacara signifikan ngirangan MDA latihan lengkep dibandingkeun placebo, nanging, henteu aya bédana sapertos anu dituduhkeun antara pangobatan lycopene sareng plasebo.

Dumasar kana hasil panilitian, panulis nyimpulkeun yén kauntungan tomat anu langkung ageung ageung ngagaduhan bubuk tomat dina kapasitas antioksidan sareng peroksidasi anu diinduksi ku latihan panginten tiasa dicandak ku interaksi sinergis antara likopén sareng zat gizi bioaktif sanés, tibatan tina likopén dina terasing formatna

"Kami mendakan suplement 1-minggu kalayan bubuk tomat sacara positip nambahan kapasitas antioksidan total sareng langkung kuat upami dibandingkeun sareng suplementasi likopén," saur panulis panilitian. "Tren ieu dina 8-isoprostane sareng MDA ngadukung anggapan yén dina jangka waktu anu singget, bubuk tomat, sanés lycopene sintétik, berpotensi ngécéskeun peroksidasi lipid anu diinduksi ku latihan. MDA mangrupikeun biomarker oksidasi tina total kolam lipid tapi 8-isoprostane kagolong kana kelas F2-isoprostane sareng mangrupikeun biomarker réaksi anu diinduksi radikal anu khusus nunjukkeun oksidasi asam arakidonat. "

Kalayan pondokna durasi ulikan, panulis ngalakukeun hipotésis, kumaha ogé, rézim suplement jangka panjang lycopene tiasa ngahasilkeun kauntungan antioksidan anu langkung kuat pikeun nutrisi anu terasing, saluyu sareng studi anu sanés anu dilakukeun salami sababaraha minggu. . Sanaos kitu, tomat sadayana ngandung sanyawa kimia anu tiasa ningkatkeun hasil anu manpaat dina sinergi dibandingkeun sareng sanyawa tunggal, saur panulis.


Pos waktos: Apr-12-2021