Curcumin Dipidangkeun Pikeun Ngaronjatkeun Spidol Peradangan Sérum

Hasil tina panilitian anyar anu diterbitkeun dina jurnal Biomed Central BMC nunjukkeun ekstrak kunyit anu épéktipna paracetamol dina ngirangan nyeri sareng gejala sanés lutut osteoarthritis (OA). Panilitian nunjukkeun sanyawa bioavailable langkung épéktip dina ngirangan peradangan.

Osteoarthritis mangrupikeun panyakit degeneratif tina sendi artikuler anu dicirikeun ku rusakna tulang rawan, pinding sendi, ligamén, sareng tulang anu ngadasarkeun. Manifestasi umum tina osteoarthritis nyaéta kaku sareng nyeri.

Dipimpin ku Shuba Singhal, PhD, studi klinis acak, dikontrol ieu dilakukeun di Departemen Orthopedics of Lok Nayak Jai Prakash Hospital / Maulana Azad Medical College, New Delhi. Pikeun panilitian, 193 pasién anu didiagnosis kalayan osteoarthritis dengkul diacak pikeun nampi ekstrak kunyit (BCM-95) salaku kapsul 500 mg dua kali unggal dinten, atanapi 650 mg tablet paracetamol tilu kali unggal dinten salami genep minggu.

Gejala rematik dengkul nyeri, kaku babarengan, sareng fungsi fisik anu dikirangan dievaluasi nganggo Western Ontario sareng McMaster Universities Osteoarthritis Index (WOMAC). Saatos genep minggu dirawat, analisis réspon nunjukkeun pamutahiran anu signifikan dina skor WOMAC dina sadaya parameter anu sami sareng kelompok paracetamol, kalayan 18% tina kelompok BCM-95 ngalaporkeun pamutahiran 50%, sareng 3% mata pelajaran nyatakeun paningkatan 70%.

Hasil ieu ditingalikeun sacara positip dina spidol peradangan sérum grup BCM-95: tingkat CRP diréduksi ku 37,21%, sareng tingkat TNF-α dipotong ku 74.81%, nunjukkeun BCM-95 dilakukeun langkung saé tibatan paracetamol.

Panilitian mangrupikeun panilitian kana panilitian Arjuna anu dilakukeun langkung ti sataun katukang anu nunjukkeun hubungan anu positip antara perumusan curcumin andalannya sareng perawatan osteoarthritic.

"Tujuan tina panilitian ayeuna nyaéta ngawangun studi anu langkung tiheula pikeun masihan kajelasan sareng kakhususan anu langkung saé kalayan nambihan langkung seueur pananda sareng metodologi nyetak anu langkung saé," saur Benny Antony, sutradara ngatur gabungan pikeun Arjuna. "Pangaruh anti-radik tina BCM-95 dina osteoarthritis disababkeun ku kamampuanna pikeun modulasi spidol anti radang TNF sareng CRP."

Knee OA mangrupikeun panyabab utama cacad sareng nyeri diantara populasi déwasa sareng sepuh. Diperkirakeun 10 dugi 15% sadaya déwasa yuswa langkung ti 60 taun ngagaduhan gelar OA, kalayan prévalénsi langkung luhur diantara awéwé tibatan lalaki.

"Panilitian ieu negeskeun deui pangaruh anti-artritis BCM-95 sareng nyayogikeun harepan jutaan pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan," saur Nipen Lavingia, panaséhat inovasi mérek pikeun Arjuna Natural anu dumuk di Dallas, TX.

"Kami diajar langkung seueur ngeunaan mékanisme anu aya dina pangaruh anti radang curcumin anu urang yakin mangrupikeun akibat tina kamampuanna pikeun ngahambat sinyal pro-radang, sapertos prostaglandin, leukotrienes, sareng cyclooxygenase-2. Salaku tambahan, curcumin parantos dibuktikeun pikeun neken sababaraha sitokin pro-radang sareng perantara pembébasanana, sapertos tumor nekrosis factor-α (TNF-α), IL-1, IL-8, sareng sintase nitrat oksida, "saur Antony.

Fusi unik BCM-95 ngeunaan curcuminoids sareng komponén minyak atsiri-euyeub turmerone ngungkulan ciri khas biocailability curcumin kusabab halangan lipofilik tinggi na.


Pos waktos: Apr-12-2021